Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΑΕ Μενιδίου - Δόξα Άρτας 2-3

Βίντεο: Χρήστος Αλεξόπουλος. 
Η ΑΕ Μενιδίου ηττήθηκε με 3-2 από τη Δόξα Άρτας και ο ΑΟ Φλωριάδας ήρθε ισόπαλος 1-1 με το Σκουφά Κομποτίου, στη 2η αγωνιστική Α ΕΠΣ Άρτας, για τους αγώνες ανόδου. Περιγραφή αγώνα της ΑΕΜ.

Περιγραφή αγώνα της ΑΕΜ

Σε ένα όμορφο παιχνίδι, στο γήπεδο του Μενιδίου, οι ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες, με τη Δόξα να κατακτά στις καθυστερήσεις τη νίκη, χάρη σε ένα θαυμάσιο γκολ του Τσούμαλη. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, στο 2ο λεπτό ναα προηγηθούν, όταν από γύρισμα του Μάνθιου, ο Δήμος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πήραν την κατοχή της μπάλας, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 21ο λεπτό, με τον Παπαγιάννη να κάνει όμορφο πλασαριστό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Στο 26ο λεπτό, σουτ του Βλάχα έδιωξε με γροθιές ο Μαλαμής και στην επαναφορά ο Κατσούλας σούταρε άουτ. Τελικά, στο 31ο λεπτό, ήρθε το 1-1, όταν από φάουλ του Τσούμαλη, ο Βαλίλης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλεξίου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό παραλίγο να έρθει η ολική ανατροπή, όταν ο Καλόγηρος με δύσκολη γυριστή κεφαλιά ανάγκασε τον Αλεξίου σε δύσκολη επέμβαση, με την μπάλα να βρίσκει ενδεχομένως και στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 40ο λεπτό, σε πανομοιότυπη φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Καλόγηρος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Αλεξίου, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού,δεν επέτρεψε στο χαφ της Δόξας να πετύχει το πρώτο του γκολ φέτος. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, η ΑΕ Μενιδίου, πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν από σέντρα από τα δεξιά, ο Βελαέτης βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι, βοηθώντας να πάρει την τέλεια κεφαλιά ο Βλάχας, και να γράψει το 2-1.

Στο δεύτερο μισό, στο πρώτο δεκάλεπτο η Δόξα έψαξε επιτακτικά το γκολ, και είχε τρία καλά σουτ με τους Βελάετη και Τσούμαλη, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στο 62ο λεπτό, ο Τριαντάφυλλος με φάουλ και στη συνέχεια ο Μανθιος με σουτ ανάγκασαν το Μαλαμή σε διπλή επέμβαση. Τη ροή του αγώνα άλλαξε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του αειθαλή Παπαχρήστου, που στο 75ο λεπτό μπήκε στο ματς, και στην εκτέλεση φάουλ που ακολούθησε από το Βασιλάκη, με μια δυναμική κεφαλιά σήμα-κατατεθέν του, ισοφάρισε σε 2-2. Η Δόξα πίεσε έντονα για τρίτο γκολ, και στο 84ο λεπτό, ο Αλεξίου έδιωξε δύσκολα σουτ του Τσούμαλη από το ύψος της περιοχής. Τελικά, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δικαιώθηκε για την πολύ καλή του απόδοση, όταν στις καθυστερήσεις, είδε τον Αλεξίου εκτός θέσης, και με μια θαυμάσια λόμπα, από τά 35 μέτρα, έδωσε μια νίκη-γοήτρου στην ομάδα του.

Διαιτητής : Αθανασίου Μπάμπης Βοηθοί : Μαζαράκος Νίκος - Λάμπρου Χάρης

ΑΕ Μενιδίου (Παπαϊωάννου) : Αλεξίου, Τριαντάφυλλος, Γιώτης, Βαλίλης (82' Καναράς), Κατσούλας, Κακιώνης, Μάνθιος (70' Βασίλας Κ.), Γεωργατσελος (80' λ.τρ. Ρεβίθης), Δήμος, Βλάχας, Στασινός

Δόξα Άρτας (Σιαπέρας-Γεωργίου) : Μαλαμής, Βελαέτης, Παπαγιάννης, Σιαπέρας, Στέργιος (84' Μπιλιάλης), Αρτέμης (89' Τάτσης Χρ.), Αράπης, Καλόγηρος, Πολύζος (75' Παπαχρήστος), Βασιλάκης, Τσούμαλης.

*****************************

Περιγραφή αγώνα του ΑΟΦ

Αν κάποια από τις πρωτοπόρες ομάδες του Πρωταθλήματος δεν στραβοπατήσει στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, τότε στο παιχνίδι της 20ης Μαΐου ο Σκουφάς θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, καθώς με το σημερινό αποτέλεσμα διατήρησε το +2 στην βαθμολογία των play-off.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με πάθος, δύναμη, ένταση, διαμαρτυρίες αλλά και γκολ. Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς κάποια έκπληξη. Η πρώτη καλή φάση άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μαγκάκη να βγάζει μπαλιά στον Κυριάκη που ξέφυγε από τον Νικολαΐδη και με σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγα μέτρα δίπλα από το απέναντι παραθυράκι της εστίας του Μπακόλα. Στο 26' ο Χρηστογιάννης σέντραρε, ο Τσαρακλημάνης έστρωσε με το κεφάλι στον Χούσο, ο οποίος από καλό σημείο σούταρε βάζοντας πολλά φάλτσα, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Η Φλωριάδα ευτύχησε να ανοίξει πρώτη το σκορ και μάλιστα στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και από απομάκρυνση αμυντικών, ο Βασιλάκης έκανε ένα σουτ το οποίο κατέληξε πάσα, η μπάλα πέρασε χαμηλά και έφτασε στον Μπαλάφα εντός περιοχής, με τον τελευταίο από θέση τετ-α-τετ να νικά τον Παπαχρήστο κάνοντας το 1-0. Μία φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον επόπτη Γεωργούλα για οφσάιντ. Λίγο μετά ο Μπαλάφας από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής από πάσα του Αντωνίου, δεν έπιασε καλά το σουτ στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά, με τους γηπεδούχους έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους να ανεβάζουν απόδοση. Ο Σκουφάς αφού πέρασαν κάποια λεπτά για να οργανωθεί και πάλι, απείλησε ξανά στο 43', με τον Χρηστογιάννη να ανεβαίνει από τα δεξιά, να συγκλίνει προς το κέντρο και με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό από μακρινή απόσταση να αναγκάζει τον Μπακόλα να εκτιναχθεί στο αριστερό παραθυράκι του και να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 44' ο Τάσος Δάρδας είχε μία καλή στιγμή από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μάζεψε εύκολα ο Μπακόλας. Για τη Φλωριάδα απείλησε στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Μπαλάφας, όταν από κόρνερ του Μαργαρίτη και μία μικρή αναστάτωση, ο επιθετικός της Φλωριάδας πρόλαβε να κάνει ένα σουτ από κοντινή απόσταση αλλά ο Παπαχρήστος είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

Στην επανάληψη, ο Σκουφάς μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε γρήγορα να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 46' ο Χούσος από το χώρο του κέντρου και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε στη γωνία της μικρής περιοχής αλλά χωρίς να έχει καλή ισορροπία σούταρε άουτ. Στο 48' ο Καλπακούλας πέρασε όμορφα κάθετα τη μπάλα στον Κυριάκη, ο οποίος από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα, η οποία κάπου κόντραρε, για να πεταχτεί ο Κατσιούλης που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο και με κεφαλιά από κοντά να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη συνέχεια και για αρκετή ώρα δεν σημειώθηκε κάποια καλή φάση στο παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 74' όπου ο Χρηστογιάννης έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε με το δεξί αυτή τη φορά και είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Για τους γηπεδούχους απάντησε ο Νικοπολίδης στο 82' με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια. Στο επόμενο λεπτό μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Σκουφά ο οποίος βγήκε στην κόντρα, ο Χούσος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Κατσιούλη ο οποίος είχε λάθος τοποθέτηση του κορμιού του και σούταρε άστοχα και έχασε την ευκαιρία να δώσει ουσιαστικά το Πρωτάθλημα στην ομάδα του. Η τελευταία καλή φάση που σημειώθηκε ήταν στο 85ο λεπτό, με τον Νταλάκα μετά από γέμισμα να παίρνει την κεφαλιά και να σπάει τη μπάλα πριν τον Παπαχρήστο, ο οποίος στη συνέχεια τον γκρέμισε και ο Μήτσιος με εξουδετερωμένο τον Παπαχρήστο να κάνει μία αδύναμη κεφαλιά, δίνοντας ευκαιρία στον Κακάβα μπροστά από το τέρμα να καθαρίσει εύκολα τη φάση.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης Βοηθοί: Μπουντούρης Γιάννης - Γεωργούλας Βαλάντης

ΑΟ Φλωριάδας (Χρήστου): Μπακόλας, Νικολαϊδης, Πέτσας, Βασιλάκης, Χρήστου, Καλαμπούκης (55' Νταλάκας), Νικοπολίδης, Μαργαρίτης, Αντωνίου, Μπαλάφας, Μήτσιος

Σκουφάς Κομποτίου (Μαγκάκης): Παπαχρήστος, Χρηστογιάννης, Κακάβας, Σχισμένος, Καλπακούλας, Τσίρος (46' Κατσιούλης (89' Θεοδωρής)), Μαγκάκης, Δάρδας Αν., Κυριάκης, Χούσος, Τσαρακλημάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου