Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΑΕ Μενιδίου - Δόξα Άρτας 1-1

Βίντεο: Χρήστος Αλεξόπουλος. 
Η ΑΕ Μενιδίου ήρθε ισόπαλη 1-1 (εντός έδρας) με τη Δόξα Άρτας και ο ΑΟ Φλωριάδας κέρδισε με 2-0 (εκτός έδρας) την ΑΕ Ξηροβουνίου, στην 28η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Άρτας.

Περιγραφή αγώνα της ΑΕΜ

Την είσοδό τους στα μπαράζ εξασφάλισαν Δόξα και Μενίδι, μετά και την ήττα του Ξηροβουνίου από τη Φλωριάδα. Οι δύο ομάδες μένει να φανεί πλέον σε ποια θέση θα ξεκινήσουν στα play-off και με πόσους βαθμούς. Στο σημερινό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 10ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Μπασιούκα και πρώτη κεφαλιά του Βασιλάκη, ο Τσούμαλης δεν μπόρεσε από κοντινή απόσταση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η Δόξα συνέχισε να ψάχνει το γκολ και είχε δύο μακρινά σουτ με τους Μπασιούκα και Καλόγηρο, που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι στο γκολ, όταν στο 34ο λεπτό, ο Κακιώνης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα της Δόξας, και πλάσαρε το Μαλαμή, για το 1-0. Μάλιστα, στην επόμενη φάση λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως σε φάση διαρκείας, αρχικά ο Μαλαμής σε σουτ του Μανθιού αντέδρασε και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα μετά από αλλεπάλληλα σουτ των παιχτών του Μενιδίου. Στο 40ο λεπτό, ο Σπύρου επιχείρησε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Κατσούλας αποσόβησε σωτήρια με το κεφάλι. Και ενώ όλα έδειχναν πως το Μενίδι θα πήγαινε προηγούμενο στα αποδυτήρια, ο Βασιλάκης κέρδισε πέναλτι στο 44ο λεπτό, και ο Σπύρου που ανέλαβε την εκτέλεση δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.
Στο δεύτερο μισό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με λιγότερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Για τους γηπεδούχους η καλύτερη φάση ήταν ένα αδύναμο σουτ του Βλάχα, ενώ για τη Δόξα από ένα σουτ με τους Βελαέτη και Αράπη στα τελευταία λεπτά, που δεν είχαν όμως ευτυχή για αυτούς κατάληξη. Η Δόξα αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Τσούμαλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής : Φάντης Δημήτρης Βοηθοί : Μάνος Δημήτρης - Παπαμιχαήλ Αποστόλης

ΑΕ Μενιδίου (Παπαϊωάννου) : Αλεξίου, Τριαντάφυλλος, Βαλίλης, Μπούρας, Κατσούλας, Κακιώνης, Δήμος (90' Καναρας), Γεωργατσέλος, Κορέλης, Βλάχας (75' Στασινός), Μανθιός (66' Βασίλας)

Δόξα Άρτας (Σιαπέρας-Γεωργίου) : Μαλαμής, Βελάετης, Παπαγιάννης, Αράπης, Στέργιος, Καλόγηρος (80' Μπιλιάλης), Τσούμαλης, Βασιλάκης, Σπύρου, Μπασιούκας, Τάτσης (66' Αρτέμης)

-----------------------------------------

Περιγραφή αγώνα του ΑΟΦ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ στο α' ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Στο 1ο λεπτό από κόρνερ του Μαργαρίτη, ο Κατσαρός στο 1ο δοκάρι πλάσαρε άουτ. Στο 3' ο Μαργαρίτης σε εκτέλεση φάουλ πλάκαρε στον Νικοπολίδη, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 6ο λεπτό ο Μαργαρίτης και πάλι τροφοδότησε τον Αντωνίου, ο οποίος από καλή θέση σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 8' ο Αντωνίου μπούκαρε από τα δεξιά και γύρισε στον ολομόναχο Καλαμπούκη, με τον τελευταίο αν και καθυστερημένα να σουτάρει και να αναγκάζει τον Τσάϊμο να πέσει στη γωνία του και να παραχωρήσει κόρνερ. Στο 24' ο Μαργαρίτης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και από ένα όμιλο παικτών η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τσάϊμου, που αποσόβησε το γκολ σε μία δύσκολη φάση. Στο 39' ο Αντωνίου πέρασε τον Σκανδάλη από τα αριστερά και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Καλαμπούκη με το κεφάλι να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελευταία φάση στο 42', με τον Μαργαρίτη να σουτάρει με τη μία από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να περνάει άουτ.
Στην επανάληψη αν και είχαμε λιγότερες φάσεις σημειώθηκαν δύο γκολ ενώ είχαμε και δύο δοκάρια. Στο 50' ο Βίτσιος προσπάθησε να βρει τον Κυριαζή, ο οποίος εν τέλη πήρε τη μπάλα, καθώς ο νεαρός ακραίος μπακ βρήκε αέρα, αυτός έφερε τη μπάλα στο δεξί και με δυνατό σουτ από τη γραμμή της περιοχής και πλάγια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπακόλα. Αν εκείνη τη χρονική στιγμή ο μέσος της ΑΕΞ είχε βρει δίχτυα ίσως να είχαμε άλλο αποτέλεσμα τώρα. Στο 55' ο Νικοπολίδης βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια τριάντα περίπου μέτρα από την εστία και με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η επόμενη αξιόλογη τελική σημειώθηκε στο 85', με τον Πέτσα αν και κεντρικός αμυντικός να προωθείτε από τα δεξιά και αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Μαργαρίτη, γύρισε στον Μπαλάφα, με τον τελευταίο να κοντρολάρει και με ψύχραιμο πλασέ να πετυχαίνει το 0-2. Στο επόμενο λεπτό ο Μαργαρίτης σούταρε με το εξωτερικό έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάϊμου.

Διαιτητής: Αθανασίου Μπάμπης Βοηθοί: Κυριακού Χρήστος - Δραγατάκης Γιώργος

ΑΕ Ξηροβουνίου (Παππάς): Τσάϊμος, Δόσης Ανδρ., Πλακιάς (60' Μητροπάνος), Κοσταντίνι, Βαρούχος (26' λ.τρ. Σκανδάλης), Κυριαζής, Δεληκούρας, Βίτσιος, Παλιάτσος, Τζούκας, Δόσης Αρ.

ΑΟ Φλωριάδας (Χρήστου): Μπακόλας, Χρήστου, Πέτσας, Βασιλάκης, Νικολαΐδης, Καλαμπούκης (83' Μάρκος), Νικοπολίδης, Κατσαρός (60' Νταλάκας), Αντωνίου, Μαργαρίτης, Μήτσιος (74' Μπαλάφας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου