Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΑΕ Ξηροβουνίου - ΑΕ Μενιδίου 0-1

Βίντεο: Χρήστος Αλεξόπουλος. 
Στην 17η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Άρτας η ΑΕ Μενιδίου κέρδισε 1-0 (εκτός έδρας) την ΑΕ Ξηροβουνίου και παρέμεινε μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο ΑΟ Φλωριάδας κέρδισε (εντός έδρας) με 3-0 την ΑΕΜ Μέλισσα.

Περιγραφή αγώνα της ΑΕ Μενιδίου
Ο Λάμπρος Δήμος προειδοποίησε πριν σκοράρει στο 24', όταν από εξαιρετική μπαλιά του Βλάχα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πρόλαβε και έβαλε την προβολή ο Ανδρέας Δόσης πάνω στο σουτ του αντιπάλου, τόσο όσο χρειαζόταν η μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και είχαν απειλήσει με δύο εκτελέσεις φάουλ των Βίτσιου και Δόση, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Αλεξίου. Στο 36' ο Βλάχας βρήκε τον Τσιγαρίδα, ο οποίος με μία επαφή έβγαλε με τακουνάκι τετ-α-τετ τον Λάμπρο Δήμο, με τον τελευταίο αυτή τη φορά να πλασάρει εύστοχα τον Αχμέτη για το 0-1. Οι παίκτες της ΑΕ Ξηροβουνίου αν και είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ωραία στην κόντρα όπως στη φάση του 44'. Ο Βλάχας πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Τσιγαρίδα, αυτός γύρισε για τον Γεωργατσέλο αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.

Στην επανάληψη και στο 58' μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΞ ο Δήμος σέντραρε χαμηλά, ο Τζούκας έκοψε προσωρινά, ο Δήμος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε από κοντά αλλά ο Αχμέτης απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης νέο σουτ από τον Κακιώνη, έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του ο Αχμέτης. Στο 60' ο Δόσης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα αριστερά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Νέα φάση για τους φιλοξενούμενους στο 62', με τον Δήμο να σεντράρει, τον Κοστνατίνι να διώχνει με το κεφάλι εκεί που βρισκόταν ο Στασινός αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Αχμέτη. Στο 63' η ΑΕ Μενιδίου κέρδισε πέναλτι. Ο Καλιακάτσος άργησε να απομακρύνει και στην συνέχεια σύμφωνα με τον συνεπώνυμό του διαιτητή υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Τσιγαρίδα που του είχε κλέψει τη μπάλα. Ο Τσιγαρίδας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Αχμέτη να αποκρούει σε κόρνερ κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 72' η ΑΕΞ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Βίτσιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Αλεξίου. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στα αντίπαλα καρέ χωρίς όμως να καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Στο 86' ο Βίτσιος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον ολομόναχο στο δεύτερο δοκάρι Τζούκα, η κεφαλιά του οποίου όμως κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τριαντάφυλλος, αλλά οι παίκτες της ΑΕΞ στα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη νίκη αυτή οι φιλοξενούμενοι έμειναν μόνοι τους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους γηπεδούχους να αποκτούν συγκάτοικο στην 4η πλέον θέση τους Φιλέλληνες Πέτα.

Διαιτητής: Καλικάτσος Δημήτρης Βοηθοί: Μαζαράκος Νίκος - Σαρλής Χρήστος

ΑΕ Ξηροβουνίου (Καρράς): Αχμέτης, Δόσης Ανδρ., Πλακιάς (40΄ Καλιακάτσος), Κοσταντίνι, Βαρούχος, Παλιάτσος, Τζούκας, Βίτσιος, Ανυφαντής (78' Γκότζιος), Κυριαζής (60' Δεληκούρας) Δόσης Αρ.

ΑΕ Μενιδίου (Παπαγεωργίου): Αλεξίου, Τριαντάφυλλος, Μπούρας, Κατσούλας, Βαλίλης Ευαγγ., Τσιγαρίδας (82' Βαλίλης Ειρ.), Κακιώνης, Γεωργατσέλος, Δήμος Λ., Βασίλας, Βλάχας (56' Στασινός)

*********************************




Περιγραφή αγώνα του ΑΟ Φλωριάδας


ο παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν κάποιες στημένες φάσεις που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Όλα άλλαξαν στο 15', όταν ο Μπόλης επιχείρησε να τριπλάρει εκτός περιοχής τον Μπαλάφα, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε σε κενό τέρμα στο Νικοπολίδη, ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 1-0. Δύο λεπτά μετά, ο Μπαλάφας προσπάθησε από δημιουργός να χριστεί και σκόρερ, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε αυτή τη φορά ο Μπόλης. Στο 22ο λεπτό, φάουλ για τους φιλοξενούμενους εξουδετέρωσε ο Μπακόλας, ενώ δύο λεπτά μετά, από εκτέλεση κόρνερ επωφελήθηκε ο Κούσης, που σούταρε λίγο άουτ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 28', όταν λάθος γύρισμα στην άμυνα εκμεταλλεύτηκε ο Μήτσιος, ο οποίος πλάσαρε τον Μπόλη, με τον Μπριασούλης να σώζει σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 35' και πάλι ο Μήτσιος είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως έκανε το κάτι παραπάνω, δίνοντας στον Κούση την ευκαιρία να τον κόψει. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, ο νεοαποκτηθείς Νικολαϊδης άφησε την ομάδα του με δέκα παίχτες, δεχόμενος απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Στο δεύτερο μισό, η Μέλισσα μπήκε ορμητικά στο γήπεδο, στοχεύοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ωστόσο ο Μπαλάφας είχε διαφορετική άποψη, καθώς στην πρώτη φάση της επανάληψης, μετά από κόρνερ του Νικοπολίδη, έγραψε με κεφαλιά το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Άρης Δράκος στο 79', κρεμώντας με ωραίο πλασέ τον Μπόλη. Η Μέλισσα το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με ωραίο διαγώνιο σουτ του Τσιάτσου, που όμως έφυγε λίγο άουτ. Με τη νίκη αυτή, η Φλωριάδα παραμένει στο κατώπι του Σκουφά, στη δεύτερη θέση.

Διαιτητής : Κουτσιαύτης Αριστομένης Βοηθοί : Μπουντούρης Γιάννης - Νίκου Θοδωρής

ΑΟ Φλωριάδα (Χρήστου) : Μπακόλας, Χρήστου, Μπάχα, Σταμούλης, Πέτσας, Νάσιος (81' Κατσαρός), Νικολαϊδης, Νικοπολίδης (78' Δράκος), Μήτσιος (58' Βασιλάκης), Μπαλάφας, Μαργαρίτης

ΑΕΜ Μέλισσα (Κωνσταντινίδης) : Μπόλης, Κλαμπόκης, Μπριασούλης (51' Τσιάτσος), Κούσης Απ., Μπέτσας, Κωσταδήμας, Μανιώτης, Σαγάνης (64' Πολύζος), Θανάσης, Αβράμης, Κούσης Αλ. (59' Βασιλείου)

Πηγή: artagoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου