Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Παναγροτικός Αγ.Σπυρίδωνα - ΑΕΜ 0-2

Βίντεο: Χρήστος Αλεξόπουλος.
Στη 15η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Άρτας η ΑΕ Μενιδίου κέρδισε (εκτός έδρας) με 2-0 τον Παναγροτικό Αγ. Σπυρίδωνα και ο ΑΟ Φλωριάδας κέρδισε (εντός έδρας) με 2-1 τους Φιλέλληνες Πέτα.
Περιγραφή αγώνα της ΑΕ Μενιδίου
Με νίκη έκλεισε τον πρώτο γύρο το Μενίδι, επικρατώντας του Παναγροτικού με 0-2.

Στην τρίτη θέση έκλεισε τον πρώτο γύρο η ΑΕ Μενιδίου μετά και τη νίκη αυτή, σε αντίθεση με τον Παναγροτικό που βρίσκεται ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ, όταν σε στημένη φάση, ο Μπαλί σηκώθηκε για κεφαλιά με το Λάζαρο να μην κάνει καλή εκτίμηση, με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του, για το 0-1. Στο 10ο λεπτό, ο Δήμος του Μενιδίου έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, όμως σούταρε άστοχα. Ο Παναγροτικός προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες στημένες φάσεις του Άκη Παππά, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Τελευταία φάση του ημιχρόνου, για το Μενίδι, νέα ατομική ενέργεια του Δήμου, σταμάτησε στο Λάζαρο.

Στο δεύτερο μισό, όπως και στο πρώτο, ο αέρας δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να βάλουν την μπάλα κάτω, και να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο. Η καλύτερη φάση της επανάληψης για τον Παναγροτικό, ήρθε στο 75ο λεπτό, η κεφαλιά όμως του Χαλάστρα έφυγε λίγο άουτ, και η ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε. Το γκολ που κλείδωσε τη νίκη του Μενιδίου, ήρθε στο 85', με τον Τσιγαρίδα να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής, γράφοντας το τελικό 0-2 για την ομάδα του.

Διαιτητής : Αθανασίου Μπάμπης Βοηθοί : Σαρλής Χρήστος - Παπανίκος Βαγγέλης

Παναγροτικός Αγ. Σπυρίδωνα : Λάζαρος, Θεοδώρου, Καλαμπαλίκης (82' Γείτονας Στ.), Στέργιος, Θάνος, Δήμος, Γεωργάκης, Ντάκουλας (69' Δημογιάννης), Χαλάστρας, Γείτονας, Κωλέτσης (46' Νάκος)

ΑΕ Μενιδίου (Παπαγεωργίου) : Αλεξίου, Τριαντάφυλλος, Νούσιας, Μπούρας, Μπούντζας, Στασινός, Δήμος, Κακιώνης, Τσιγαρίδας, Βλάχας (89' Καναρας), Μπαλί (69' Βασίλας)


Περιγραφή αγώνα του ΑΟ Φλωριάδας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του αγώνα και απείλησαν στο 5΄, με τον Σταμάτη να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, να περνά την μπάλα από την εξωτερική πλευρά του τοίχους και να αναγκάζει τον Μπακόλα να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ροβίνας πέρασε κάθετα στον πολύ δραστήριο σήμερα Ζιώρη, ο οποίος γύρισε παράλληλα και ο Αθανασιάδης στο πρώτο δοκάρι από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι φανερά επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων έψαχναν για αρκετή ώρα να βρούνε τα πατήματα τους στο παιχνίδι, με την ομάδα του Πέτα να δείχνει ικανή να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος στην αντίπαλη άμυνα. Η Φλωριάδα κατάφερε στα τελευταία λεπτά του α' ημιχρόνου να απειλήσει τον Γεροδήμο, καθώς πιο πριν ένα σουτ του Παπακίτσου και μια κεφαλιά του Λάκκα μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των Φιλελλήνων. Στο 44' ο Μήτσιος πάτησε όμορφα για τον Μαργαρίτη αλλά το σουτ του τελευταίου από καλή θέση μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 45' ο Μπαλάφας έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτσιος έκανε το γυριστό σουτ από τη γραμμή της μικρής περιοχής, με τον Γεροδήμο να κρατάει με δύσκολη επέμβαση το μηδέν στην άμυνα της ομάδας του.

Στην επανάληψη η Φλωριάδα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα από την αρχή, ενώ σε αυτό συνέβαλε και το γκολ της ισοφάρισης στο 55'. Ο Νικοπολίδης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση και ο Μπαλάφας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από κοντά έκανε το 1-1. Στο 72' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μετά από αρκετή ώρα με ένα καλό σουτ του Τσούρη, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 75' ο Μαργαρίτης διέσχισε κάθετα πολλά μέτρα και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Αντωνίου που έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79' ο Μήτσιος πήρε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και έκανε μια σέντρα σουτ, με τον Δράκο από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του επόπτη Κυριακού. Τελικά στο 86' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Ο Αντωνίου πήρε την κόντρα από τον Βάσιο, μπήκε στην περιοχή και στη συνέχεια έδωσε στον Μήτσιο ο οποίος με πλάσε στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Μάλιστα η ομάδα της Φλωριάδας στο 88' είχε νέα ευκαιρία, με τον Μαργαρίτη να περνάει κάθετα στον Δράκο και αυτός από πλάγια θέση να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γεροδήμου. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο το παιχνίδι καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν (δεύτερη κίτρινη) ο Μπαλάφας για διαμαρτυρία για τους γηπεδούχους και ο Γρούμπας γιατί ζήτησε την κάρτα για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής: Καλιακάτσος Δημήτρης Βοηθοί: Κυριακού Χρήστος - Νικολάου Βαγγέλης

ΑΟ Φλωριάδας (Χρήστου): Μπακόλας, Χρήστου, Λάκκας, Νάσιος, Καλαμπούκης, Παπακίτσος (55' Δράκος), Μαργαρίτης, Νικοπολίδης (90' Κατσαρός), Αντωνίου, Μπαλάφας, Μήτσιος (88' Μάρκος)

Φιλέλληνες Πέτα (Σφήκας): Γεροδήμος, Βάσιος, Κολιός, Γρούμπας, Γούλας Π., Ζιώρης, Τσούρης, Δήμος, Αθανασιάδης, Ροβίνας, Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου